2011-03-28 11:39:11• hírek • Póti Orsolya

A Pí Napja a német líceumban

A Johann Ettinger Német Líceum diákjai mint minden év márciusában, úgy idén is részt vettek „ A Pí Napja" elnevezésű tudományos kiállításon.

Az elmúlt hét folyamán immár ötödik alkalommal szervezték meg a „Pí Napja" elnevezésű tudományos kiállítást és versenyt a Szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban.

A rendezvény nagy hagyománynak örvend a diákok és tanárok körében egyaránt, ugyanis célja, hogy felébressze a diákokban a tudományok - fizika, kémia, informatika, biológia, földrajz, történelem - iránti érdeklődést, illetve fejlessze a kommunikációs és együttműködési készségeiket.

A rendezvény keretében vetélkedőre is sor került: a résztvevők a „Pí napján" összesen harmincöt projekteket és dolgozatot mutattak be az iskola fizika laboratóriumában. A dolgozatok olyan változatos és érdekes témákat érintettek, mint a multitouch tábla, az interaktív tábla, vulkánok, lávalámpák és csónakok. Mindemellett a diákok elvégzett kísérleteik eredményeit is bemutatták.

A vetélkedő két kategóriában zajlott, a  projekteket tanárokból álló zsűri bírálta el  és  a legügyesebb diákok oklevélben  valamint értékes díjakban részesültek.





Tudományos vetélkedőn vettek részt a német líceumos diákok
Tudományos vetélkedőn vettek részt a német líceumos diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: